Роботът прахосмукачка Samsung NaviBot е вече в България

Go down

Роботът прахосмукачка Samsung NaviBot е вече в България

Писане  Administrator on Съб Сеп 25, 2010 6:52 pm

Samsung Electronics пуска на българския пазар робота прахосмукачка NaviBot. Малкото, но мощно устройство, което е в състояние да се придвижва самостоятелно по различни повърхности, включително и по килими и други подови постелки, предлага една по-различна идея за домакинските уреди.Два процесора действат като “мозъчен център” на новаторска програма за интелигентна навигация, позволявайки на NaviBot „да види” дома ви и „да знае” къде точно се намира по всяко време, а също и как да се върне до стационарния модул за зареждане. За целта роботът използва вградена камера заедно със системата Visionary Mapping. По този начин NaviBot създава виртуална карта, която идентифицира точното местоположение на всякакви възможни пречки по пътя като мебели и елементи от вътрешната декорация.
Ако батерията на прахосмукачката не издържи за цялостното почистване на определено пространство, NaviBot автоматично се отправя към стационарния модул, без да “обърка” пътя, и се зарежда напълно в рамките на два часа. Благодарение на системата Visionary Mapping, NaviBot може да продължи почистването от мястото на прекъсване, без значение колко стаи имате.
Четки, разположени от двете страни на устройството, спомагат за по-бързи и по-качествени резултати при почистването, особено по ъглите на помещенията. За това спомага и функцията за подобрено почистване на нападали косми от домашни любимци, съдържаща специален гребен, пригоден да улеснява събирането на космите.
NaviBotTM разполага с 38 сензора, които гарантират надеждно почистване и заедно с това предпазват от неприятни инциденти като падане надолу по стълбите, резки сблъсъци или оплитане в кабели. Устройствто разполага с пет различни режима на работа като автоматичен, ръчен, режим за почистване на ъгли, Spot и Max режими. NaviBotTM разполага и с опция „дневен график” за задаване на точен час за започване на почистването всеки ден, което на практика означава, че потребителите са в състояние да “почистват” домовете си без да се налага да присъстват вкъщи.
В допълнение, NaviBot е снабден с функцията Virtual Guard, която “покрива” с невидим екран цялата стая и така позволява на потребителя да избира между два полезни режима. Първият, наречен “Виртуалната ограда”, загражда пространство, което не трябва да бъде почиствано, като напр. откритата камина, или мокрия под в банята. Другият режим, наречен “Виртуален гид”, определя реда на почистване, като позволява последователното третиране на различни затворени пространства, вместо да “отчита” всички достъпни за почистване места като едно общо пространство.
avatar
Administrator
Admin

Брой мнения : 52
Join date : 22.09.2010

Вижте профила на потребителя http://maistorcho.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите