Приложение

Go down

Приложение

Писане  MZ SERVICE on Съб Окт 09, 2010 4:01 am


Двутактов двигател S15-150 монтиран на автомобил Сирена, полско производствоПо-високия специфичен разход на гориво е наложил тези двигатели да намерят приложение в превозни средства с относително нисък общ разход на гориво - мотопеди, мотоциклети, а от 1928 година и в малолитражни автомобили. Леките и лесно обслужвани двутактови двигатели се използват за вграждане в преносими уреди и машини като верижни триони, ръчни и колесни косачки, къртачи, електрогенератори за малки мощности, двигатели за лодки и др.

Като пример могат да се посочат известните мотоциклети DKW произвеждан в Германия, JAWA, произвеждана в Чехословакия, MZ произвеждан в ГДР, Husqvarna произвеждан в Швеция, Suzuki, Yamaguchi и Yamaha произвеждани в Япония и Иж произвеждан в Русия. В завод Балкан- Ловеч са произвеждани мотопеди Балкан 50 и мотоциклети Балкан 250 с двутактови двигатели. В България са популярни малолитражните автомобили с двутактови двигатели Вартбург и Трабант , произвеждани в ГДР. В Полша е популярен произвеждания там автомобил Сирена с трицилиндров двутактов двигател.


Самолетен двутактов двубутален двигател Junkers Jumo 205Двутактови дизелови двигатели се използват в тежкотоварни камиони. Известни са камионите ЯАЗ, съветско производство и Титан на фирмата Круп-Германия. Намират приложение като бавноходни корабни двигатели (200-300 об/мин) без редуктор, поради възможността им при необходимост бързо да се форсират за преодоляване на голямо натоварване. Това качество на двигателите е наложило използването им като самолетни мотори (Юнкерс) и като двигатели за железопътни мотриси. Поради тяхната непретенциозност по отношение на използваното гориво са използвани като танкови двигатели. Двигателят 5ТДФ се влага в танк Т-64, а 6ТД с мощност 1 000 hp се монтира в Т-64, Т-80УД и Т-84.
avatar
MZ SERVICE

Брой мнения : 33
Join date : 22.09.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите